Bahçıvan Mini Kekler

Bahcivan Mini KeklerHazırlama: 10 dk.
Seviye: Başlangıç
Porsiyonlar: 12 kişilik

Malzemeler:

Bahçıvan Labneli Krema için;

125 gr. Bahçıvan Labne

300 gr. elenmiş pudra şekeri

50 gr. tereyağı

Haşhaşlı Minik Kekler için;

Oda sıcaklığında 4 yumurta

250 gr. şeker

230 gr. oda sıcaklığında tereyağı

225 ml. oda sıcaklığında süt

1 limon kabuğu rendesi

375 gr. sade kekun

70 gr. haşhaş

 
Hazırlanışı:

Bahçıvan Labneli Krema için;

Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle çırpın. Buzdolabından çıkardığınız soğuk Bahçıvan labneyi ilave edin. Tüm malzemeyi karışıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sulanmaması için gereğinden fazla çırpmayın. Bu kremayı tercih ettiğiniz minik keklerinizi süslemede kullanın.

Haşhaşlı Minik Kekler için;

Yumurtaları mikser ile yüksek devirde çırpın. Kaşık kaşık şekeri ilave edin, bembeyaz köpük haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Mikserin devrini düşürün ve tereyağını parça parça ilave edin. Yumurtalı karışım ve tereyağı birbirine iyice işlemeli. Hafif kesilmiş mayonez görüntüsü elde ederseniz telaşlanmayın. Un ve süt onu kendine getirecektir. Sonra un ve sütü 1 kaşık un, 1 kaşık süt şeklinde en düşük mikser devrinde karışıma ilave edin. Tümü bitince en son limon kabuğu rendesi ve haşhaşları ekleyin. Düşük devirde haşhaşlar hamura tamamen karışına kadar çırpmaya devam edin. Muffin kağıtlarını kalıplara yerleştirin. Karışımı kağıtların ¾’üne kadar kağıtlara dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında orta gözde (alt üst fanlı program seçerseniz daha iyi olur) kürdan soktuğunuzda temiz çıkacana kadar pişirin.

 

Selin Kutucular’dan not: Yaz tatilindeki miniklerimiz Bahçıvan labneli bu tarifle mutfakta keyifi bir zaman geçirebilir. Süsleme kısmında çocukların yaratıcılığından faydalanın derim. Örnek olsun diye bir de sevdiğim mini kek tarifini sizlerle paylaşıyorum.

 
Fotoğraf: Caroline Erel

No comments yet.

Bir Cevap Yazın