Anneler ve Kızları 33

anneler-ve-kizlari-33-594-388Selinciğim, özel günlerin tadını çıkartmak lazım. Yoksa hayat tek düze gider, ara ara heyecanlar, eve neşe getirir, mutluluk getirir. Yaptığımız semboller aslında hiç önemli değil, yılbaşı için çam ağacı da olabilir, bir dal kokina da olabilir. Hiçbir süs de olmayabilir. O akşam kalabalık da olabiliriz ya da yalnız olabiliriz.

Temiz bir örtü, her güne kullanmadığımız bir tabak, bir bardak, çok şey ifade edebilir. Biz çocukken babam da annem de özel günleri çok önemserlerdi. Öyle ki babam 24 Aralık noel akşamı nişanlanmak istemis. Düşün sene 1944 ve her yıl o gün rejansa gider kutlarlardı. Babacığım mutlaka 24 Aralık’tan önce Bahçeköy yolundaki orman fakültesine gider çam ağacımızı alırdı. Ben de ona ilerleyen senelerde hep eşlik ettim. Ve mutlaka canlı çam alırdı. Katiyen kesilmiş çam ağacı almazdı. Eve getirir büyük bir sevinç ve neşe içinde süslerdik. Şimdi ki gibi böyle görkemli süsler de yoktu. Biraz bastırınca kırılan renkli toplar, lame dore şeritler ve en güzeli küçük küçük kopardığımız pamuklardan çam dallarını süslerdik. Hele canım babam bir de elektrik tesisatı çekti mi bütün gün hava kararsa babam çamın ışıklarını yaksa diye heyecanla beklerdik. Çam ağacımıza çok güzel bakardık. En tepesinden 5 günde bir cezve ile su akıtırdık. Su gövdesini sarar, ağacın dibine kadar giderdi. Yılbaşı gecesinden sonra, Muti’min doğum gününü kutlar, sonra arkadaşlarının bahçesine dikerdi çamı. Ben de bu geleneği uzun yıllar sürdürdüm. Yakın arkadaşlarımızın bahçelerine her sene diktim. Şimdi sayısını bile bilemediğim çam ağacımız var. Sizler de çok sevinirdiniz. Ağacımızı kurar, paketlerimizi altına dizer, yılbaşı gecesi yeni yıla girer girmez paketlerimizi açar, sizin heyecanınızı seyreder, çok keyif alırdık. Şimdi bakıyorum, sen de bu geleneği devam ettiriyorsun. Evinizdeki ışıltıların hayatınızdan hiç eksik olmaması için her zaman dua ediyorum. Torunlarımın nasıl keyif aldıklarını görüyorum. Zaten amaç çocukların hayal dünyalarında bir iz bırakmak değil mi?

Ben aslında geriye bakarak yaşamayı sevmem. İleri ki yıllar bana hep heyecan verir. Güzel anılarımı hiç unutmam. Ama geçmişte yaşadığım, beni üzen olayları hiç hatırlamam. Kaybettiklerimi sanki yanımdalarmış gibi düşünürümm. Özlerim hem de çok özlerim onları, anarım. Onlarla olan ilişkilerimde keşkelerim olmadığı için şükrederim.

Geçen yıl benim için zor bir yıl oldu. Geçen hafta anneciğimin ameliyatı ile bütün sıkıntılar bitti gitti. Çok şükür sağlığına kavuştu. Yeni yıla iyiklerle giriyoruz. Önümüzde çok güzel günler olacak. 2015 hepimize sağlık, mutluluk, başarı getirecek. Böyle özel günleri her zaman birlik beraberlik için fırsat bilelim. Eskiden ne güzel tebrik kartları vardı. Kırtasiyeye gider çeşit çesit alır uzaktaki, yakındaki, yılbaşında birlikte olamadığımız arkadaşlarımıza, akrabalarımıza gönderirdik. El yazımızla, imzamızla. özel olduklarını hissettirirdik. Ne güzel günlermiş. Şimdi postacı bile insanın kapısını çalmıyor.Bir telefon, bir mail…

Bugün sizin jenerasyona çok iş düşüyor. Biz gördüklerimizi elimizden geldiğince sizlere aktarmaya çalıştık, şimdi sizler bu görevi devraldınız. Gelecek nesile taşıyın değerlerimizi. Hürmeti, vefayı unutmadan hayatın tadını çıkartsınlar. Keyiflenmeyi bilsinler ama saygıyı es geçmesinler. Özel günlerde bir değişiklik yaşamak herkesin hakkı. Ama bu özenden de gelmeli. Hayat sadece iş değil, ders de değil. Maksat zamanı iyi değerlendirip eğlenceyi haketmek. Keyifle yaşamayı bilen mutlu insanlar olsunlar. Kapılarda narlar patlasın, bolluk bereket hepimizin evlerine dolsun. Bu arada sakın narları torbanın içine koymadan patlatmayın, yoksa daha ilk günden temizlik yapmak zorunda kalırsınız!

Tam saat gece yarısı 12’de ayağa kalkın, dans edin, şarkı söyleyin, bütün senenizin güzel, sağlıklı, mutlu, başarılı geçmesi için dua edin. Temiz kalple edilen dualar kabul olur bunu hiç unutmayın. Ben her gece bütün ailem, arkadaşlarım, akrabalarım için dua ederim. Bu sene bu dualarıma, anneciğimin doktoru Teksen hocamı, sevgili eşi nihal hocamı, Jinemed’in pozitif enerjisi Ziya hocamı ve tabii ki sevgili arkadaşımız Oktay hocamı da kattım. Onlar annemi sağlığına kavuşturttular, minnettarım. Yani anlıyacağınız geceleri işim zor ama huzurlu.

Bütün gökyüzündeki pırıltıları, ışıltıları hepinize gönderiyorum. 2015 ülkemize, hepinize güzel günler getirsin.

No comments yet.

Bir Cevap Yazın